lördag 18 december 2010

Nu ska vi bråka!

Sandra Wissting som skriver i bloggen 6B Myrsjöskolan En bok- och matteblogg har hittat ett sätt att arbeta med matematik med hjälp av gratisverktyget Mind meister. Genom att klicka och dra kan du flytta pappersytan. Du kan själv enkelt skapa en arbetsyta som passar ditt ämne och länka till de sidor du behöver.

När du klickar på ikonerna bredvid texterna kommer du bland annat till instruktionsfilmer från bloggen Kunskapshubben Årstaskolan. Du kan också få beskrivningar hur man utför de olika räknesätten när du klickar på "mål" .Beskrivningarna är ett stödmaterial för matematikundervisningen i åk 6–9 som kommer från sidan webbmatte.se . Webbmatte.se är skapad av Stockholms stad i samarbete med Skolverket.
När jag följer en av länkarna hittar jag dessutom ett annat bra arbetsmaterial för matematik. Webbsidan heter Resurscenter,för matematik, naturvetenskap och teknik i skolan .Tittar man under menyerna material och specialsidor finns det mattespel och olika övningar.Bakom detta projekt står Svenska tekniska vetenskapsakademien i Finland (http://www.stvif.fi/) i samarbete med Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi och yrkeshögskolan Novia(www.abo.fi/cll) och Arcada (http://www.arcada.fi/) samt Yrkeshögskolan Novia (http://www.novia.fi/). De samarbetar också med Helsingfors universitets svenska avdelningar och LUMA-centret (http://www.helsinki.fi/). Om du kommit lite längre i matematikens spännande värld kan du kika på fröken matte på You Tube
.
Nu ska vi bråka!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar